Puppytraining

 

Pups moeten veel leren en hier beginnen ze al mee op het moment dat ze geboren worden. Eerst van de moeder en daarna van ons. Pups hebben ook gedragingen die wij minder leuk vinden wij van Pets Care Center helpen u hier mee om te gaan. Onze puppy cursussen worden op maat gemaakt omdat wij vinden dat iedere pup en eigenaar anders is en je de training hierop moet aanpassen. Bij traditionele hondenscholen worden grote groepen bij elkaar gezet op een veld en dan moeten de pups dit maar leuk vinden.

Dit brengt voor pups veel stress met zich mee en stress betekend dat de pup minder snel leert. Daarom hebben wij ervoor gekozen om privé lessen te geven bij u thuis en op afgesproken locaties zoals in het bos. Natuurlijk gaan we wel socialiseren met andere honden maar dit doen we pas als uw pup hier aan toe is en met door ons geselecteerde honden zodat de socialisatie altijd leuk verloopt! Het is namelijk de bedoeling dat tijdens een socialisatie slechte ervaringen zoveel mogelijk  worden vermeden. Daarom kiezen wij ervoor om onze eigen honden te gebruiken zodat de socialisatie goed verloopt. 

Wij trainen uitsluitend met positieve en belonende methodes en het gedrag van de hond staat bij ons voorop. Wij zullen nooit werken met correctiemiddelen of straffende methodes. 

Dingen die aan bod komen tijdens de cursus zijn:

  • -Commando’s: zit, lig, wacht, aan de riem lopen en hier komen
  • -Voorkomen van ongewenste gedragingen en angst (socialiseren)
  • -Omgang met andere honden en mensen
  • -Speuren en omgevingsverrijking 
  • -Goede voeding
  • -Vacht verzorging
  • -Verzorging (denk aan vlooien/wormen informatie etc)

Verder zult u in de lessen veel leren over speuren en omgevings verrijking. Een hond die zijn neus mag gebruiken zit namelijk veel lekkerder in zijn vel en leert veel sneller! Dus elke les wisselen we het oefenen van commando’s af met leuke speurspelletjes. 

Wij van Pets Care Center leren u geen trucjes maar geven u veel inzicht over hoe honden communiceren en hoe u met uw hond moet omgaan zodat hij goed luistert. Wij leren u stress signalen en kalmerende signalen te herkennen zodat de band met uw hond optimaal is!