Op dit moment ben ik nog lekker met mijn broers, mam, opa & oma aan het ravotten in de tuin bij Leonieke en Martine (mijn fokkers). Ik geniet hier ontzettend van terwijl Myrthe en Willeke druk bezig zijn met alle voorbereidingen zodat ze de 27e klaar zijn voor mijn komst. Mijn fokkers hebben het ook druk gehad! Mijn broers en ik hebben allemaal onze 1e enting gehad, we zijn gechipt en we hebben allemaal een gehoortest gedaan om te kijken of we goed horen.

Gelukkig horen ik en mijn 3 broers allemaal goed!! Overigens trek ik me niets van de test aan want ik ben jong en een Dalmatiër en ik hoor soms oost-indisch doof te zijn..

Bij Myrthe en Willeke is al de nodige voorbereiding aan de gang zodat mijn komst soepel verloopt. Aangezien ik nog een pup ben is het motto bij Myrthe en Willeke “voorkomen is beter dan genezen”.

Dit betekend dat alle kabels/snoeren zijn weggewerkt en alles bijtproof is gemaakt.. Alles wat in huis absoluut niet kapot mag is opgeruimd zodat ik daar ook niet aan kan gaan kauwen. Ook hebben ze de nodige boodschappen gehaald zodat ze me goed kunnen verzorgen en verwennen.

Hieronder een lijstje met dingen die ze voor mij hebben aangeschaft:
- Voerstandaard voor voer/waterbakken. Ook hebben ze reis drink/voer bakjes gehaald voor onderweg.
- Heel veel snacks en verschillende soorten kauwmateriaal!!
- Bench & ligkussens
- Borstels
- Denkspelletjes zoals de Kong en spelletjes van Nina Ottoson.

Ook hebben ze speciaal speelgoed gehaald voor als ik mijn tanden ga wisselen. Dit is van het merk Petstages en kan (net als de Kong) in de vriezer. Dit werkt wat verzachtend voor mijn tanden/tandvlees.

Martine en Leonieke hebben al goed door dat ik een pup ben die veel onderneemt en zich snel verveelt dus daarom hebben Myrthe en Willeke wat extra denkspelletjes gekocht om me uit te dagen en bezig te houden.
- Speeltjes zoals ballen, knuffels, flostouwtjes
- Anti-vlooien middel, ontworming en een Adaptil halsbandje voor de periode dat ik wat minder lekker in mijn vel zit door bv. het wisselen van de tanden of de puberteit. Dit Adaptil halsbandje zorgt ervoor dat ik op dat moment wat lekkerder in mijn vel zit en wat makkelijker met prikkels kan omgaan.
- Een aantal mooie riemen, tuigjes en halsbandjes.

Ik heb vernomen dat Myrthe en Willeke nogal een zwak hebben voor tuigjes en riemen.. Dit betekent dat ik meer tuigjes heb dan ik ooit nodig heb maar een charmante kerel als ik verdient natuurlijk het beste en moet er sjiek bij lopen!

Myrthe en Willeke moeten ook rekening houden met de katten (Doezel en Lexie) die al bij ze in huis wonen. Voor de katten veranderd er dadelijk veel met mijn komst en daarom moeten Myrthe en Willeke ervoor zorgen dat de veranderingen zo geleidelijk mogelijk gaan verlopen. Om deze verandering zo min mogelijk belastend te maken voor de katten hebben ze de bench, mand/kussen, voerstandaard en speeltjes al ongeveer 3 weken in huis staan.

Dit lijkt erg lang maar voor katten is een kleine verandering in huis gevoelsmatig een hele verhuizing. Door alles nu al neer te zetten kunnen de katten op hun eigen tempo en manier wennen aan alle objecten zonder dat ik me ermee bemoei. Op het moment dat ik dan in huis kom is dit de laatste verandering. De katten zijn dan al gewend aan de veranderingen in huis waardoor niet ineens alles op ze afkomt.

Myrthe heeft voor mij een heel mooi mandje gekocht.. Maar Lexie heeft dit mandje al ingepikt dus moet Myrthe weer een nieuw mandje voor mij gaan halen. Op mijn kussen ligt al een lapje stof waar mijn nestgeur in zit. Dit ligt hier al in zodat de katten aan mijn geur kunnen wennen. Bijkomend voordeel is dat mijn kussen dadelijk al lekker naar mijn vertrouwde nestje ruikt zodat ook ik al wat bekends ruik bij Myrthe en Willeke.

Willeke heeft de eerste week dat ik bij ze kom wonen vakantie en daarna heeft Myrthe 3 weken vakantie. Dit hebben ze ook wel nodig want ik ga lekker veel kattenkwaad uithalen en ze moeten het nodige met me ondernemen zodat ik goed gesocialiseerd raak en zinnelijk wordt. Ik raad daarom ook iedereen aan om vakantie te nemen op het moment dat je een puppy aanschaft. We zijn jong en hebben veel geduld, liefde en vooral aandacht nodig.

Myrthe en Willeke mailen regelmatig met mijn fokkers zodat ik ook een beetje op de hoogte blijf van de voorbereidingen. Ik geloof dat ze niet kunnen wachten op mijn komst en dat ze er ontzettend veel zin in hebben!!

Heel veel liefs en een poot van Noah

Lees hier deel 1 van mijn blog