Heeft u geen tijd of bent u fysiek niet in staat om u hond uit te laten? Dan heeft Pets Care Center voor u een prima oplossing. Pets Care Center zorgt ervoor dat uw hond een fijne wandeling heeft waarin hij niets tekort komt en alle energie kwijt kan. De honden worden in een veilige omgeving uitgelaten en door de ruime kennis van dierengedrag zorgt Pets Care Center voor een veilige en gemoedelijke sfeer.

De uitlaatservice is beschikbaar van maandag t/m vrijdag. Een standaard wandeling duurt gemiddeld 1 uur. Uw hond wordt bij u thuis opgehaald en wordt weer voldaan bij u thuis afgezet. We hanteren een maximale groepsgrootte van 4 honden. Dit doen we omdat we grotere groepen onverantwoord vinden en we graag alles goed in de gaten willen houden. Voor de honden zijn kleinere groepjes ook veel fijner zodat ze kunnen spelen maar ook lekkere kunnen snuffelen zonder dat ze veel andere honden in de gaten moeten houden. Pets Care Center streeft ernaar om honden fijn en in harmonie met elkaar te laten spelen en een heerlijk stuk met ze te wandelen. We selecteren daarom ook goed welke honden we met elkaar uitlaten en houden daarbij veel rekening met het karakter van de hond. Ook doen we geregeld speurspelletjes met de honden zodat we de rust kunnen bewaren in de groep en iedereen het naar zijn zin heeft!

Ook worden er 'Special Need' wandelingen geboden. Dit is bedoeld voor de honden die fysieke problemen hebben en niet veel beweging mogen hebben. In overleg met u wordt een wandelduur afgesproken om er voor te zorgen dat uw hond  toch zijn (beperkte) energie kwijt kan en lekker in zijn vel zit. Om dit doel te bereiken geeft Pets Care Center braintrainers en doet verrijkingsspelletjes met uw hond. Zo wordt ervoor gezorgd dat uw hond mentaal wordt uitgedaagd. Tenslotte is werken met de neus net zo vermoeiend als een flinke wandeling. 

Extra informatie:

We laten de honden niet uit met extreem weer. Bijvoorbeeld als de wegen te glad zijn of als de temperatuur hoger dan 25 graden Celsius ligt. Bij temperaturen boven de 25 graden kunnen we indien gewenst wel afspreken om uw hond vroeger in de ochtend uit te laten.

Loopse teven mogen niet mee met de uitlaatservice. Loopse teven mogen dus ook niet in de bus ivm. de geur. We kunnen uiteraard wel afspreken om uw hond aan de lijn bij u in de buurt uit te laten als ze loops is. De wandeling zal dan ong. 20 minuten duren. De periode dat de loopse teef niet mee mag is de duur van de daadwerkelijke loopsheid en nog 2 weken daarna. 

Honden worden alleen uitgelaten met een degelijke halsband of tuigje. Geen slipketting of andere correctie middelen. 

• De duur van de wandeling is gemiddeld 1 uur. De duur van de wandeling is afhankelijk van verschillende factoren zoals het weer maar ook de sfeer in de groep. Op sommige dagen wandelen we langer, op sommige dagen wat korter. U krijgt na de wandeling altijd een bericht met info over hoe de wandeling is verlopen. 

Aangezien we tijdens de wandeling lekker naar het bos gaan kan het zijn dat de hond vies thuis komt. We drogen de hond even met een handdoek als deze erg nat is maar het kan alsnog voorkomen dat ze het huis vies maken. Houd hier rekening mee als eigenaar. 

De eigenaar zorgt voor goede preventie van vlooien, teken en wormen. Neem dit als eigenaar erg serieus! Omdat er meerdere honden in de bus zitten is de kans van besmetting groot. Wij reinigen de bus met regelmaat en sprayen preventief met anti-vlooien spray maar we kunnen de bus alleen goed vlo-vrij houden als u als eigenaar ook de verantwoordelijkheid neemt en uw hond elke maand preventief behandelt.

Bij noodzakelijke directe medische zorg wordt (indien mogelijk, na contact met de eigenaar) de dierenarts (Veterinair Centrum in Someren) ingeschakeld. Kosten hiervan zijn voor rekening van de eigenaar van de hond.