Willeke & Myrthe

 

Ik ben Willeke van Wijk – van Kilsdonk. Geboren in 1988 en woonachtig in het mooie Someren (NB). Hier woon ik met mijn vrouw Myrthe, Dalmatiër Noah, de katten Doezel & Lexie en Frodo & Smeagol de chinchilla’s. Sinds enkele jaren ben ik de trotse eigenaresse van Pets Care Center. Samen met Myrthe ben ik gestart maar gaandeweg bleek haar hart te liggen in de ICT dus ben ik alleen verder gegaan met deze pracht baan. Ik ben de hele dag in het bos te vinden met mijn uitlaatservice. Voorheen verzorgde ik, naast de uitlaat, lessen en gedragstherapie, van pup tot “probleem” honden heb ik begeleid. Dit bleek uiteindelijk niet helemaal de weg te zijn waarop ik me thuis voelde. Dus heb ik besloten mijn hart te gaan volgen. Zo ben ik alleen verder gegaan met de uitlaat en begonnen met dierenfotografie (www.dierenfotografiewilleke.nl). Naast de uitlaat kan ik in fotografie helemaal mijn ei kwijt.  Fotografie is een grieks woord wat letterlijk betekent: schrijven met licht. Ik vind het een prachtige omschrijving. Naast dat ik erg van schrijven houd vind ik het leuk om dingen uit te proberen. Wat werkt wel en wat werkt niet om dat “perfecte  plaatje” te krijgen. In boeken staat veel geschreven. Op het internet is veel te vinden. Meningen heb je overal. Wat ik belangrijk vind is dat een hond zichzelf kan zijn. Ik vind sfeervol en jezelf mogen zijn veel belangrijker dan trucjes. Dat is ook het streven wat ik heb bij mijn eigen hond maar ook bij de honden waar ik mee werk. Als een hond zichzelf mag zijn dan krijg je, in mijn ogen, die mooie band samen en dat vertrouwen in elkaar. Dan krijg je die trouwe blik. Die pretoogjes. Dan zie je prachtig hoe een hond is: puur, ongedwongen, trouw. 

Kernwoorden die bij mij, zowel bij de uitlaat als tijdens een fotoshoot centraal staan zijn:

  • Sfeervol
  • Ongedwongen
  • Geduldig

 

Door opleidingen, stages, trainingen en cursussen heb ik veel ervaring en kennis opgedaan met betrekking tot de nieuwste training methodes en inzichten. Het gedrag van de hond staat bij mij centraal. Mijn streven is dat elk dier zichzelf moet kunnen zijn en de aandacht krijgt die hij of zij verdient.

Afgeronde cursussen en opleidingen:

- Ondernemend dier & gedrag te Nijmegen ( hond, kat, knaagdier, vogel, reptiel & vis, kleine landbouwdieren & paarden)

- Dierenverzorging aan het Helicon te Helmond

- Turid Rugaas - Problem Solving Solutions

- Tinley opleiding basisafrichting ( hond, kat, knaagdier & vogel)

- O&O Opvoeding en gehoorzaamheid ( hond)

- Turid Rugaas - Omgang hond & baby/kind

- Turid Rugaas- Blafgedrag hond

- Paul Mandigers - Neurologie

- Kynomassage - Massage bij angstgedrag

- Stages mbt. honden: Calming Signs, gedragstherapie en puplessen, Koningslust. Marieke van der Burgt gedragstherapie (hond-kat-konijn). Verschillende fokkers. Dierenspeciaalzaak Dobey (hier heb ik overigens ook enkele jaren gewerkt) 

Door verschillende stages, van fokkerijen tot gedragstherapie, heb ik veel ervaring & kennis opgedaan met verschillende training methodes, technieken, rassen en diersoorten. Ik werk uitsluitend met belonende methode waarbij het natuurlijke gedrag van de hond centraal staat. Hij mag vooral zichzelf zijn en samenleven en samenwerken is veel leuker dan met ijzeren vuist willen heersen! Ik werk absoluut zonder dwang. Respect voor elkaar vind ik erg belangrijk. In mijn ogen is er geen plek voor dwang als we het hebben over de omgang met onze trouwe viervoeters.