Willeke

 

Ik ben Willeke. Geboren in 1988 en woonachtig in het mooie Someren (NB). Hier woon ik met Dalmatiër Noah, de katten Doezel & Lexie en Frodo & Smeagol de chinchilla’s. Sinds enkele jaren ben ik de trotse eigenaresse van Pets Care Center. Ik ben de hele dag in het bos te vinden met mijn uitlaatservice. Naast de uitlaat ben ik ook werkzaam als hondentrainster. Van pup tot senior heb ik al menig hond en eigenaar mogen begeleiden. Prachtig en heel dankbaar werk! Ik vind het heerlijk om mijn kennis te mogen delen en eigenaar en hond dichter bij elkaar te mogen brengen. Toch miste ik nog een stukje qua werk, iets waarin ik mijn zijn volledig kan geven en daarom ben ik ook begonnen met dierenfotografie (www.dierenfotografiewilleke.nl). Fotografie is een grieks woord wat letterlijk betekent: schrijven met licht. Ik vind het een prachtige omschrijving. Naast dat ik erg van schrijven houd vind ik het leuk om dingen uit te proberen. Wat werkt wel en wat werkt niet om dat “perfecte  plaatje” te krijgen. Over honden en "wat hoort" heeft iedereen een mening. In boeken staat veel geschreven. Op het internet is veel te vinden. Meningen heb je overal. Wat ik belangrijk vind is dat een hond zichzelf kan zijn. Ik ben allergisch voor "zoals het hoort", het enige wat voor mij telt is dat hond en mens mooi, fijn, rustig en ongedwongen kunnen samenleven. Ik vind het belangrijk te kijken naar individu, niet naar "zoals het hoort".  Ik vind jezelf mogen zijn veel belangrijker dan trucjes. Dat is ook het streven wat ik heb bij mijn eigen hond maar ook bij de honden waar ik mee werk. Als een hond zichzelf mag zijn dan krijg je, in mijn ogen, die mooie band samen en dat vertrouwen in elkaar. Dan krijg je die trouwe blik. Die pretoogjes. Dan zie je prachtig hoe een hond is: puur, ongedwongen, trouw. Ik werk absoluut niet met dwang, rangorde, willen heersen over, met intimidatie of fysieke correcties. In onze omgang met honden (of welk dier dan ook) is in mijn ogen enkel plek voor zorg, begrip, steun, gelijkwaardigheid, samenwerken en elkaar in elkaars waarde laten! Ik ben van mening dat hoe meer kennis mensen hebben over hoe een hond nou daadwerkelijk "in elkaar zit" dit een vele mooiere en fijnere band geeft dan maar willen overheersen. Daarom zal ik er ook alles aan doen om mensen die kennis over te dragen en uit te leggen hoe werkt dat lichaam, dat brein en alles wat een hond hond maakt nou precies. En met die kennis ben ik ervan overtuigd dat je als eigenaar de hond heel mooi en goed kunt begeleiden, zijn/haar gehele leven lang. Een "zit" aanleren vind ik absoluut niet waardevol, mensen leren zo werkt een hond en dit is waarom hij doet wat hij doet vind ik wel ontzettend waardevol. 

Kernwoorden die bij mij, zowel bij trainingen als de uitlaat en tijdens een fotoshoot centraal staan zijn:

  • Gelijkwaardig

  • Sfeervol

  • Ongedwongen

  • Humor en luchtig

  • Geduldig

  • Zacht en Zorgzaam

Door opleidingen, stages, trainingen en cursussen heb ik veel ervaring en kennis opgedaan met betrekking tot de nieuwste training methodes en inzichten. Het gedrag van de hond staat bij mij centraal. Mijn streven is dat elk dier zichzelf moet kunnen zijn en de aandacht krijgt die hij of zij verdient.

Afgeronde cursussen en opleidingen:

- Ondernemend dier & gedrag te Nijmegen ( hond, kat, knaagdier, vogel, reptiel & vis, kleine landbouwdieren & paarden)

- Dierenverzorging aan het Helicon te Helmond

- Turid Rugaas - Problem Solving Solutions

- Tinley opleiding basisafrichting ( hond, kat, knaagdier & vogel)

- O&O Opvoeding en gehoorzaamheid ( hond)

- Turid Rugaas - Omgang hond & baby/kind

- Turid Rugaas- Blafgedrag hond

- Paul Mandigers - Neurologie

- Kynomassage - Massage bij angstgedrag

- Stages mbt. honden: Calming Signs, gedragstherapie en puplessen, Koningslust. Marieke van der Burgt gedragstherapie (hond-kat-konijn). Verschillende fokkers. Dierenspeciaalzaak Dobey (hier heb ik overigens ook enkele jaren gewerkt) 

Door verschillende stages, van fokkerijen tot gedragstherapie, heb ik veel ervaring & kennis opgedaan met verschillende training methodes, technieken, rassen en diersoorten.

Ik werk uitsluitend met methodes waarbij het natuurlijke gedrag van de hond centraal staat. Nooit zal ik werken met fysieke correcties, intimidatie, angst aanjagen of dwingende methode. De hond mag vooral zichzelf zijn en samenleven en samenwerken is veel leuker dan met ijzeren vuist willen heersen! Ik werk absoluut zonder dwang. Ik doe niet aan rangorde, ik wil samenleven met een hond op een gelijkwaardig manier. Respect, begrip voor elkaar en dat iedereen zichzelf kan zijn vind ik belangrijk. Dat een hond erbij mag horen vind ik een must. In mijn ogen is er geen plek voor dwang, angst of overheersing als we het hebben over de omgang met onze trouwe viervoeters.